Totul despre produsele resigilate!

CIALTEX

Ce sunt produsele resigilate?

Intr-o piata cu o concurenta in crestere, cu niste reguli de retur ce deseori depasesc limita maxima legala si avantaje precum deschiderea coletului la livrare, livrare in acceasi zi, preturi facute pentru transport de pana la 9 lei, inevitabil volumul produselor returnate, fara a avea un motiv anume, creste si creste si iar creste. Numai bine de a crea o noua categorie de produse prezenta in site-urile de vanzare online, denumite inteligent RESIGILATE, avand specificatii unice pentru fiecare produs.

Care-i adevarata poveste a produselor resigilate?

Pai… este foarte simplu, aceste produse provin din mai multe parti:

 1. Produse expuse in magazinele offline, de prezentare, care la sfarsitul vietii, atunci cand devin EOL, aceastea trebuie vandute cumva.
 2. Produse achizitionate de clienti online si / sau offline, returnate in perioada de retur stabilita in termenii si conditiile fiecarui site. Aceste produse pot suferi diferite modificari, in special pe partea de ambalaj, zgarieturi fine pe suprafetele lucioase, lipsa diferitelor accesorii, etc.

Pretul acestor produse variaza in functie de cat de afectat este produsul respectiv. Majoritatea  produselor (90%) sunt doar testate, datorita clientilor care probeaza anumite produse si apoi le returneaza. Conform unei statistici, produsul se intoarce retur in primele 5 zile de la achizitie. Dupa aceste 5 zile, rata de retur scade foarte mult, iar restul de 10 procente, reprezinta produsele cele mai afectate. Cu cat trece mai mult timpul in care un client utilizeaza un produs, cu atat mai mult acel produs va fi mai uzat, insa acestea sunt produsele cu un discount consistent, in unele cazuri de peste 40%.

Care sunt avantajele acestor produse?

Principalul avantaj il reprezinta pretul redus, avem sansa de a cumpara un produs returnat cu un pret mai mic in comparatie cu produsul nou.

Ba mai mult, pentru aceste produse, noul client beneficiaza in continuare de:

 1. Garantie similara cu un produs nou.
 2. Dreptul la retur din nou, conform termenului oferit de magazin.
 3. Garantia ca aceste produse au fost testate de un reprezentant al magazinului.
 4. Deschiderea coletului la livrare.

In concluzie, care sunt cele mai intalnite categorii de produse resigilate?

 1. Produse noi desigilate
 2. Produse cu ambalaj deteriorat
 3. Produse putin uzate (mici zgarieturi pe suprafetele lucioase)
 4. Produse fara ambalaj
 5. Produse End Of Life
BBTV
1 Review
 1. Reply
  Elena octombrie 15, 2017 at 7:51 am

  Interesant articol, explica anumite chestii ce cu greu le scoti de la vanzatorii online de produse resigilate 😉

  Lasa un review